Viser arkivet for august, 2012

Oppdatering fra medisinsk spesialavdeling

Da har jeg vært på Haukeland Sykehus igjen for å få svar på prøvene. Jeg ankom venterommet en smule trøtt og nervøs. Bladhyllene var fulle av Se & Hør og mammablader, men heldigvis heldigvis hadde de en flatskjerm. Jeg satt meg ned på gulvet og fant raskt roen mens jeg så på kulturnytt.

Kulturredaktør Knut Olav Almås var gjest på kulturnytt og kortet ned min ventetid.

Legen var utrolig hyggelig og undersøkte meg grundig. Men da han fortalte at jeg ikke hadde Addison, må jeg innrømme at jeg ble litt skuffet. Jeg hadde tross alt lest meg grundig opp på emnet og skrytt til venner og familie om den unike sykdommen jeg muligens hadde. Er du sikker, kan du sjekke en gang til, sa jeg. Men nei. Han var sikker.

Men det stoppet ikke der. Legen hadde fått nye mistanker. Kanskje jeg lider av den kroniske sykdommen Cøliaki. Dessuten ville han henvise meg til videre undersøkelse. Beintetthet (aner ikke hva det betyr) og Gatroskopi, som er en undersøkelse av magesekken. Dette betyr at jeg må svelge en slange med et miniatyrvideokamera på enden. Legen forsikret meg om at jeg vil få plenty med valium, så det kan jo bli…interessant.

Dermed vet jeg fortsatt ikke hva som feiler meg, men noe er i gjære.

Fortsettelse følger…

Gleder meg!

Gleder meg!

Stress ned og ta deg en kopp kaffe!

I dag deltok jeg i NM i Slappa på Festplassen. Konkurransen går ut på å oppnå lavest mulig hvilepuls mens du ligger i en hengekøye etter å ha drukket en kopp kaffe. Med en kopp Cortado i hånden la jeg meg i en hengekøye og prøvde å finne min indre ro.

Å slappe av er faktisk litt slitsomt.

Da jeg deltok i fjor fikk jeg en hvilepuls på 52 og målet var selvsagt å slå den. Og det gjorde jeg! Årets hvilepuls landet på 48.

Det er Norsk Kaffeinformasjon som arrangerer mesterskapet. De ønsker å oppfordre folk til å ta flere kaffepauser.

På ettermiddagen ble jeg oppringt om at jeg hadde kommet videre til finalen i Bergen! Jeg syklet tilbake til Festplassen og ankom dessverre litt stresset. Vi var tre stykker som kjempet om finaleplass og nervøsiteten min tok overhånd. Jeg kom på 2. plass og var selvsagt kjempesur, men fikk trøstepremie da. En kaffekvern, et kaffespill og et gratis kaffekurs.

Noen som kan lære meg kaffespillet?

Til neste år tar jeg 1. plassen. Basta!

Photo

Helt rått fra Supernature

Jeg handler sjelden varer på nettet. Men når jeg gjør det er det mat. Såkalt supermat. Mest fordi det det er godt og høykonsentrert næring og litt fordi det er trendy. I tillegg får jeg mer overskudd, mer energi og bedre helse av den. Jeg er veldig glad i alt som smaker bittert og kjøper derfor alltid sjokolade med høyt kakaoinnhold. Mine siste bestillinger var rå kakaobønner, rå granola og frokostblanding med kakao. Jeg spiser det gjerne som snacks, men det smaker ekstra godt sammen med yoghurt.

Nå er det supermat som gjelder!

Nettbutikken som selger disse herligheten er Supernature. Om du bor i hovedstaden kan du besøke dem i Bogstadveien 24.

Kaffe og frukt er forbeholdt pasienter og ledsagere

Legen min har en mistanke om at jeg kanskje lider av Addisons sykdom, såkalt primær binyrebarksvikt. Dette er en svært sjelden sykdom som kun finnes hos 500- 600 mennesker i Norge. Symptomene er blant annet svakhet, mangel på energi og utholdenhet, redusert styrke og irritabilitet. Alle pasienter med mistanke om binyrebarksvikt må henvises til medisinsk spesialavdeling for nærmere undersøkelse. Dermed bar det rett til Haukeland Sykehus.

Jeg måtte gjennom ett par prøver kan man si.

Jeg synes det er fascinerende å se blodet renne ut i små reagensrør.

Nå er prøvene mine sendt til analyse og jeg må leve i uvisshet frem til neste sykehusbesøk. Jeg har heldigvis fått time med overlege Eystein Husebye som er ekspert på binyrer og Addison sykdom. Før jeg dro hjem ruslet jeg rundt på Haukeland for å sjekke ut fasilitetene. Jeg fant raskt min favoritt krok.

Vannmaskin og gratis kaffe, avis og frukt.

Om jeg får konstatert Addisons sykdom kommer jeg altså i et svært eksklusivt selskap!

Følg med!

Photo

Drømmedag med TV 2

Forrige uke deltok jeg i denne konkurransen, og gjett hvem som vant? Så i dag fikk jeg og min kusine møte TV 2s største kjendiser på eksklusiv lansering av TV2 høsten på Ole Bull scene i Bergen. Det var kjendisspekket, blitzregn og glitter og stas over hele linjen!

Min kusine Silje og meg med adgangskort rundt halsen og fulle av forventning.

Lanseringen varte i drøye 90 minutter og var fullspekket med videoklipp, intervjuer med aktuelle programledere og underholdningsinnslag. Latteren satt løst og det takket være Jon Brugot og Sigrid Bonde Tusvik som var i fyr og flamme.

Vi fikk plasser helt fremme ved scenen og kunne nesten ta på kjendisene. Starstuck? Javisst!

TV 2 høsten lover mye reality, dramatikk og humor med både gamle og nye programmer. Det ble avslørt at Torsdag kveld Fra Nydalen har fått komiker og skuespiller Jan Gunnar Røise med på laget, og TV 2 Zebra har hyret inn ukjente Simen Sund (23 år) som programleder for det nye talkshowet Sent. Sund lover et frekt og smalt program og har ambisjoner om å være litt som talkshowenes konge Graham Norton.

Det kjekkeste var selvsagt å møte alle kjendisene. Øyvind fra Raske Menn fortalte om deres nye program hvor de skal ta alvor på alvor. Vi vil gjøre Norge alvorligere og stille spørsmålene som ingen har svar på. Kan regjeringen ha vennskapsbånd? Men samtidig skal vi få seerne til å le, understreket Øyvind. Høres seriøst morsomt ut!

Guttene stilte i sort dress for å understreke at TV-programmet 20.00 med Raske Menn er et knallhardt magasin.

Thomas og Harald fra Senkveld ville bidra til å gjøre drømmedagen vår komplett og stilte opp til stilfull fotografering. Etter et par klemmer ba de oss innstendig om å kose oss masse og nyte dagen i selskap med TV 2 kjendisene. Lett!

Silje og jeg hadde det helt ok i armkroken til Senkveld duoen.

Etter alle disse kjekke mennene var det på tide å hilse på noen damer. Da falt det naturlig å ta en prat med Linni Meister som også er blogger. Nå er hun aktuell med Tigerstaden på TV 2 Bliss. Jeg spurte Linni om hun skulle blogge fra lanseringen, men hun var dessverre tom for batteri på mobilen og kunne derfor ikke blogge før hun var tilbake i Oslo. Stakkars!

Jeg var eneste brunette. Hjelp!

Dette har virkelig vært en drømmedag. Vi har fått sett eksklusive klipp, hilst på flere TV2 helter og ikke minst spist en lunch med gourmetiske dimensjoner.

Jeg gleder meg til høsten på TV 2!

Photo

Stilige menn i dress på Blått Lerret

I går var jeg på Blått Lerret på kvarteret sammen med andre filmelskere. Vi fikk se eksklusive klipp fra kommende norske filmer og møte kjente skuespillere og regissører. Kveldens beste seanse var møtet med mennene bak storfilmen Kon-Tiki.

Alle kledd i sort dress for anledningen.

Hvem blir ikke sjarmert av disse herrene her?

Etterpå hilste jeg på filmstjernen Pål Sverre Valheim Hagen som spiller selveste Thor Heyerdahl. Jeg var litt engstelig for at det skulle bli småkleint, men heldigvis husket han meg igjen fra innspillingen av Buzz Aldrin.

Nå er det bare å telle ned til Norgespremièren 24. august!