Viser arkivet for juli, 2012

Dubbingstjerne i Madagaskar?

I sommer turnerer en dubbingcampingvogn rundt om i landet og i helgen var den i Bergen. En annonse i Bergens Tidende fortalte at barn og unge kunne møte opp og forsøke seg som dubbingstjerne i den kommende filmen Madagaskar 3. Jeg var litt engstelig for at jeg var for gammel, men heldigvis tok de godt i mot meg. Det var ingen kø, så før jeg visste ordet av det satt jeg i campingvognen med headsett på.

Jeg var litt usikker på om stemmen min var nok, så jeg spilte en del på sjarmen.

Her gir jeg jernet. Dubbing er jo kunst så da må man prøve å være alvorlig og seriøs og sånn.

Den som får flest visninger på YouTube får spille inn en replikk i den neste Madagaskar filmen. Så kos deg med min videosnutt og (forhåpentligvis) få deg en latter!

Photo

Photo

Skattejakt på Fløien

For tiden er mine to små nevøer på besøk og da er Fløientur obligatorisk aktivitet. Mest fordi det er en av de beste opplevelsene Bergen har å by på og litt fordi vår familie liker å bruke utestemme. Fireåringen ville gjerne prøve sommerens skattejakt. Jeg var først litt skeptisk, men det var gratis å delta så jeg sa ja.

Jeg skjønte lite. Heldigvis hadde fireåringen lært litt av Kaptein Sabeltann og hadde full kontroll på hvor vi skulle.

Postene handlet i overkant om Bergensfenomener. Fireåringen som er fra østlandet måtte derfor tippe hver gang, men jeg steppet heltmodig inn når han trengte å spørre en venn. Den første posten viste seg å være en hard nøtt. Selv for oss lokale skapte den forvirring. Vi diskuterte lenge, men kom frem til at svaret måtte være et troll.

Hva i huleste er en Jotne?

Når vi var kommet omtrent halvveis i skattejakten trengte vi et avbrekk. Hjernecellene skrek etter en timeout. Da passet det bra at Bergen Kommune arrangerte kanopadling ved Skomakerdiket. Gratis så klart. Vi fikk på oss redningsvester og fant raskt roen på det speilblanke fjellvannet.

Etter kanopadlingen trengte vi litt mat og drikke. Dessuten var det på tide å vie litt oppmerksomhet til toåringen som hadde ventet tålmodig på land. Da jeg fant frem rosiner var høydepunktet et faktum. Så utvekslet vi et par vitser og lo av oss selv. Slik familier gjør.

Med ny energi tok vi fatt på siste etappe av skattejakten. Med flere rosiner innabords gikk det knirkefritt. Vi ble ikke angrepet av verken huldra eller troll og turistene holdt seg på hovedstien. Etter en liten time var vi i mål og spaserte stolt mot billettluken, mens vi fantaserte om gullpokal og diamanter. Ved nedre Fløibanestasjon fikk vi et gratulerer og ble premiert med et Ludo spill. Fireåringen bare: Nå kan vi spille Ludo 520 ganger.

(For å verne om privatlivets fred er de sterke familiebildene sensurert.)

Et must for unge blogg - spirer

Jeg har anskaffet meg boken 123_blogg for nysgjerrige, nybegynnere og eksperter av bloggmanager Thomas Moen. Dette er den første norske boken om blogging, men den får sikkert etterfølgere. Boken er lettlest, informativ og en fin bruksanvisning for oss bloggere. Jeg leste den ferdig på et par timer og ble grepet av en enorm blogglyst.

Min splitter nye bloggbibel.

Moen kommer med enkle og nyttige tips om hva man skal fylle en blogg med, både når det gjelder tekst og bilder. Du lærer hvordan du kan få flere lesere, litt om bloggskikk og om hvordan du kan tjene penger på blogging. Boken er liten og og lett og passer fint i vesken. I tillegg har boken flere QR-koder som ved å scannes med en smarttelefon gir tilgang til videoer som hører til innholdet.

Moen poengterer i hvert kapittel at det viktigste med en blogg er innholdet. Det hjelper ikke å ha et lekkert bloggdesign om ikke du har et innhold som engasjerer. Hva du velger å fylle bloggen din med er valgfritt. Det viktigste er at du har noe på hjertet. Norges mest besøkte blogg er Fotballfrue. Hun skriver daglig trivielt om sin tilsynelatende perfekte hverdag, om sminke, mote, kosthold og trening. Rosabloggere på topplisten er greit. Men heldigvis finnes det bloggere med mer reflektert og meningsfullt innhold. Å leve i en rosa blogg-boble kan umulig være sunt i lengden.

Det eneste jeg har å utsette på bloggboken er at coveret er rosa. Også hadde jeg ønsket meg noen illustrerende bilder. Ellers er denne boken et must for unge blogg-spirer!

Har du lest bloggboken?

I BT

I BT

VG-lista konserten i Bergen

I går avsluttet VG – lista sin konsertturne på Festplassen i Bergen. Flere tusen ungdommer hadde ventet i timevis på gratiskonserten for å få høre favorittsangene bli fremført live. Det unge publikumet sang med og ga full hals hele veien, mens jeg kunne ønske jeg hadde tatt med øreklokker og klappstol.

Sild i tønne. Vi fikk alle kjenne nærkontakten på godt og vondt.

Blant artistene vi fikk høre var Gabrielle, Alexandra Joner, Donkeyboy, Tooji, Plumbo og Samsaya. Jeg prøvde å komme meg fram til scenen for å ta closeup bilder av Joner, men druknet dessverre i fjortiser hver gang. Selv om jeg gjentatte ganger ropte “slipp pressen frem”, var det nytteløst.

Mitt beste bilde av Alexandra Joner.

Festivalområdet var også fullt av spennende stands som blant annet serverte gratis yoghurt is hele dagen. Jeg klarte å få i meg fire stykker og ble sånn passelig kvalm.

Et av høydepunktene under VG – lista spør du meg.

Klesbutikken Vila lokket med goodiebag til alle som var villig til å bli fotografert i et moteantrekk. Litt sånn “dagens outfit”. Jeg tenkte meg grundig om to ganger, men falt tilslutt for fristelsen. Jeg fikk heldigvis et dempet antrekk og slapp unna styling biten og høye hæler.

Meg til venstre på bildet.

Etter to timer med altfor høy popmusikk og hylende tenåringer har jeg nå mistet hørselen. Like greit at det da er ett år igjen til neste gang.

Var du på konserten?

Johanne på landet

Selv om jeg trives best i urbane strøk med alle fasiliteter innen rekkevidde, er jeg en hytteentusiast. Det er viktig å kunne trekke seg tilbake og leve et primitivt liv på landet. Og som ekte vestlending elsker jeg å fiske og være i båt. Derfor dro jeg på dagstur til noen venner på Bognøy i Radøy kommune. Der har de en liten hytte og en båt som heter Silverfox også har de en hund. Han heter Gustav er 13 år og pensjonist.

Silverfox og sjøluft fikk meg til å smile.

Dagens fangst ble makrell og pale. Jeg ble mett for å si det sånn.

På landet er tv, telefon og Internett strengt forbudt. På landet skal man gjøre minst mulig hele tiden. Derfor måtte jeg hvile middag. Jeg får jo ikke til å sove, men av solidaritet holdt jeg Gustav med selskap. Jeg tror vi ble bestevenner.

Gustav er han til venstre på bildet.

Da jeg kom tilbake til sivilisasjonen fant jeg en hyggelig overraskelsen i postkassen. Et håndskrevet brev med sjokolade til meg og Nerdar, signert min gode nettvenn Olivia.

Når jeg blir voksen skal jeg kjøpe meg hytte og kanskje en hund.

I Aftenposten

I Aftenposten

Har du lyst til å bli gatekunstner?

Bergen Kommune satser på gatekunst og graffiti i håp om å redusere taggingen. Derfor får gatekunstnere nå fri tilgang til lovlige vegger eller tårn (bildet). I tillegg inviterer kommunen enkeltpersoner og skoleklasser til å søke om å bli gatekunstnere. Kommunen har opprettet en egen nettside hvor du finner mer informasjon og hvordan du kan søke.

Det nydekorerte nedstigningstårnet til BKK i Vestre Torggate ble avduket mandag 4. juni.