Viser arkivet for juni, 2012

Sommerferie

Jeg har allerede vært på sommerens mest eksotiske reise. Nå venter et par uker hjemme i Bergen. Tilfelle det blir tett mellom bygene har jeg kjøpt meg min alle første flatskjerm. Den heter LG 32" som står for Life`s Good.

Filmkanalen er foreløpig min favorittkanal.

Jeg er også en ivring radiolytter. I sommer sender kulturkanalen P2 programmet Sommer i P2 hver dag kl 15.05. Her får vi høre kjente stemmer som deler personlige historier og musikk i en hel time. Jeg gleder meg spesielt til 16. august når Harald Eia skal delta i programmet.

Jeg laster alle ned som podcast.

Siden det er sommerferie er det lov å skeie ut. Det betyr taco hver dag. Fordi det er godt, enkelt, rimelig og veldig trendy. Om du velger speltlomper, karbonadedeig, cottage cheese og salat som ingredienser blir det sunt i tillegg.

Mitt faste ukentlige middagsinnkjøp.

Jeg har forresten opptrådt som gjesteblogger på den hemmelige bloggen til Thomas Misund. Her kan du lese mitt innlegget.

Photo

Photo

OMG!! Internett har fått eget morsmål

Hver gang det skjer teknologiske gjennombrudd skaper det nye ord til språket vårt. Tidligere var det datamaskinen som invaderte oss med nye ord. Ennå før det igjen var det bilen. Språket følger etter. De nye sosiale mediene har skapt en masse nye ord. Aftenposten Innsikt for juni har oversatt en artikkel fra New York Times. Den tar for seg alle de nye pussige ordene fra cyberspace. Selv om det finnes mange søkemotorer på internett med forskjellige navn, er det noen navn som slår igjennom. For eksempel er det nå blitt dagligdags å snakke om «å Google» . Dette er dagens ord for å søke opp all mulig informasjon.

Innlegget stod på trykk i BA tirsdag 26. juni.

Ved hjelp av smarttelefon oppdaterer vi hverandre minutt for minutt hva som skjer. Når jeg ankommer et sted kan jeg «sjekke inn» via Facebook og «tagge» et par venner. Jeg poster et bilde og venter spent på en «like» eller «retweet». Skjønner du ikke hva jeg skriver? Ta det som et tegn på at du må pugge ny-ordene som internett har gitt oss.

«Tweet», «follow» og «hashtag» er etablerte ord på mikrobloggtjenesten Twitter. Men ordene har allerede blitt godt kjent av folk også utenfor det sosiale nettsamfunnet. På den enda mer populære nettjenesten Facebook er en «like» det heteste nye ordet. At noen liker nettaktiviteten din, statusoppdateringen eller bildet ditt, og sender seg et «LIKE» gir et par sekunder med lykke. Disse nyordene er engelsk, moderne og spesielt populære i ungdommens daglige språk.

I vennegjengen utropes ofte ordet LOL (laughing out loud), dette betyr at noe er hysterisk morsomt og kroppen rister. Men unntak forekommer på Bergen Kino hvor vi for tiden kan se filmen «LOL». Anmelderne har slaktet filmen og kaller den alt annet enn morsom. Uttrykket OMG (oh my God) brukes så ofte som mulig, for å vise hvor overrasket og sjokkert man er over alt mulig. FTW (for the win) betyr at noe er awesome, på godt norsk, fantastisk. Kort og godt.

Follow my blog with Bloglovin

Skatteoppgjøret

Jeg fikk igjen på skatten i år og pengene er allerede kommet inn på konto! Dette måtte selvsagt feires med en liten shoppingrunde. Etter en tur innom butikkene Noa Noa, Norli og H&M satt jeg igjen med et par godbiter for under tusenlappen.

Boken “Dette burde skrives i nåtid” av Helle Helle har jeg siklet på i lang tid.

Fikk du igjen penger på skatten?

Photo

Vannmannens motto: Jeg vet

Kreta har mye bra å by på. Hyggelige grekere, god mat, frodig natur, fine hus og trange gater. Men for meg er Middelhavet hovedattraksjonen. Jeg er født i stjernetegnet vannmannen og gjør alt jeg kan for å leve opp til tegnet mitt.

Vannmannens tegn symboliserer frihet, revolusjon og originalitet.

Vannmannen elsker å gjøre det motsatte av hva andre mennesker gjør. Hvis du ser noen som så absolutt skiller seg ut ifra den store hopen, er det en god sjanse for at det er en Vannmann.

En ekte vannmann går imot strømmen bare for å være forskjellig fra andre.

I tillegg kan vi bli ganske opphengt i ideene våre. For et par dager siden hadde jeg for eksempel en ide om å se hvor lenge jeg kunne balansere en bolle med appelsiner på hodet.

Appelsinpiken. Slik stod jeg til krampen tok meg. Opphengt? Jeg vet.

I frykt for at dette innlegget skal få overnaturlige dimensjoner slutter jeg her.

Er du vannmann?

Cast Away

Det blir mye spising her nede. I Hellas er det helt vanlig at et måltid tar flere timer. Man sitter på en taverna og spiser overdådig og kaotisk mens barn piler mellom bordbeina. Maten avsluttes med brennevin som visstnok er godt for fordøyelsen og sikkert også for humøret.

Merk. Salaten er bare forretten.

Ellers prøver jeg å leve et asketisk liv, eller litt som i filmen ”Cast Away”.

Her har jeg bygget meg en liten hytte. Den går under navnet: Johannes Place.

I går gikk jeg ombord i piratbåten Black Pearl som tok meg til sandstranden Marathi.

Etter et par timer båttur var det selvsagt tid for mer mat. Denne gangen nygrillet Souvlaki.

Og vet dere hva? Jeg går i kjole her nede!

Unntak.

Photo

Photo