Viser arkivet for januar, 2012

Kafe Magnus

Den nye kafeen (med det kule navnet) åpnet like før jul og ligger i slukten mellom rådhuset og nye Gulating lagmansrett. Kafeen er oppkalt etter Magnus Lagabøte, som var konge av Norge i perioden 1263-1280. Tilnavnet «Lagabøte», det vil si «Lovforbedreren», fikk han fordi han «bøtte» på lovene i Norge.

Møte med navnebror. Jeg forhandlet meg (lett) frem til retten på gratis kaffe med påfyll.

Lunchtid er rushtid. Klokken 12.00 samles dommere, advokater, vitner, aktorer, tiltalte, protokollsekretærer og fornærmede over en kopp rettferdig kaffe. I tillegg er Rådhusansatte hyppige gjester. Og når retten stenger dørene kl 15.30, starter alkoholserveringen.

En skikkelig kafe har selvsagt ferske aviser og et stilfullt menykart.

Etter uker med steinharde forhandlinger er endelig DJ Geir Luedy booket til årets (tidligste) sommerfest. Lørdag 4. februar kl 20.00 fyller Magnus 1,5 måneder og inviterer deg til servering av små dyr fra havet og vin-smaking.

På veggen henger et fargerik kunstverk av Sarah Boardman Miller.

Publikum har adgang til å være til stede under rettsmøter. Besøk Gulating lagmannsrett og finn ut når det er åpent for gjester.

Kafe Magnus er åpen mandag-fredag 08.30-23-30 og lørdag 12-24. Søndag er hviledag.

Photo

På første rad

Takk for at du kjøpte de beste billettene, kjære.

Photo

Ikke undervurder unge seere

TV-kanalene kjemper om seergruppen ungdom/unge voksne,- men undervurderer oss hele tiden.

Hva er det egentlig som er i ferd med å skje med norsk tv? Det interaktive gameshowet “Bingo Bingo” fra TV2 ble tatt av plakaten. Programlederne var tre pene unge kvinner, kjent fra andre tv-program. Men Kjendisene Jorun Stiansen fra idol, Synne Bolstad fra Farmen og blogger Anette-Marie Antonsen var likevel ikke nok trekkplaster. Spillet «Bingo» hører ellers hjemme hos besteforeldre…

Det ferske NRK programmet «Tweet4 tweet» har hatt to sendinger og er slaktet både av pressen og publikum. Her er det også 3 unge mennesker, kjent fra andre program, som skulle fengsle ungdommen. Det ble en flau affære (såkalt pute-tv). Programmet som skulle oppsummere uken på Internett endte isteden opp som programmet som ble oppsummert på Internett (Twitter). I programlederrollen finner vi (selvsagt) den pene Skavlan, men det er ikke nok. I begge program er det pøst på med hysteriske kostymer, rekvisitter og høyt tempo (Bingo Bingo) banning, intern-humor og kjendis-sladder (Tweet4tweet). Programmene prøver for hardt å bli likt. Husk; “less is more”. Begge programmene mangler gode poenger i form av tekstlig innhold, og minner mest om barne-tv for de minste.

«Tweet4tweet» har mer neddempet studio enn «Bingo Bingo», men pga manglende innhold er det bare nok et tamt tv-program. Og skulle ikke Tweet4tweet oppsummere uken på Internett? Til nå har de kun gulpet opp kjendis-tweets og ramset opp noen Facebook sider. Hva med alt det andre (saklige) som finnes på verdensveven? Blogger, you-tube, nyhetssider, filmklipp osv…?

Hvorfor lages disse programmene? Tror Norsk tv at publikum ønsker å se bambi på isen, folk som dummer seg ut på tv? Eller kjendiser i nytt format? Uerfarne programskapere er gjerne billigere, men ungdommelighet og utseende kvalifiserer ikke til å lage tv. Kan ikke de drevne få gjøre det de kan og la de unge lære av dem? Unge mennesker bør ikke lokkes til tv-skjermen av andre unge, pene, ved hjelp av hysterisk scenografi, hits og andre over-moderne greier.

Vi ønsker tv med innhold. Noe av det beste jeg ser på tv er «Nytt på nytt». Programmet er gull kun basert på praten. Det trenger ikke pøse på med kostymer og sceneskift. Det beviser at det er mulig å lage godt tv hvor det man sier holder mål. Almaas gjør en og annen ablegøye, men han vet alltid når leken bør ta slutt. I tillegg til god humor har programmet nyhetsverdi.

Et annet program som leverer i pose og sekk (innhold+ ablegøyer) er «Norsk attraksjon» med Linda Eide. Hun har både sterke kostymer og høyt tempo. Men så følger hun også opp med gode poeng som forteller oss noe. Derfor lykkes hun også med å trekke publikum i alle aldre.

(Innlegget stod på trykk i BT 24.01.12.)


Innlegg i BT

Innlegg i BT

Nytt familiemedlem

Fredag 20.01.12, kl 14.03, døde min 2 år og 8 måneder gamle mobiltelefon. #RIP
Jeg tillot meg et par timer sørgetid, men i går var det på tide å se fremover.

Velkommen i familien, – iPhone 4S

Bursdagspresang til meg selv.

Nå blir det kvalitets-tid med familien.

Forfatter for en dag

Jeg har vunnet en skrivekonkurranse i magasinet Samviten (studentmagasin for Det Samfunnsvitenskapelige Fakultet ved Universitetet i Bergen).

Jeg er student ved det Humanistiske Fakultet, og tenkte at jeg umulig kunne vinne.
Jeg aner jo ikke hva de driver med på SV-fakultetet. Og magasinet Samviten høres jo veldig…intellektuelt ut. Jeg vet jo ingenting om noenting.

Jeg vet ihvertfall ingenting om sprøyterom og studenter i fengsel.

Før jul møtte jeg magasinet og ventet spent på å motta premien. Nå gleder jeg meg til 3 ukers cruise i Karibien, sa jeg. Men han så bare rart på meg. Jeg ble trist, så den stakkars utsendte journalisten måtte trøste meg i 10 lange minutter. Han beklaget og skyldte på dårlig økonomi. Premien var et intervju i Samviten og 3 konsertbilletter. Okey, sa jeg og fortalte om bloggen, Nerdar og Aspergers syndrom og sånn…

Mannen på bildet øverst til venstre, er han som måtte trøste meg.

Jeg har ikke lagt ut vinnerdiktet mitt fordi jeg (aller mest Samviten) vil at du skal lese magasinet i sin helhet. Du finner det på Universitetet og flere kafeer i Bergen.

Photo

Photo