I eget selskap

Jeg liker å være med meg selv. Jeg koser meg faktisk. Venner kan få hakeslepp når jeg forteller om en helg helt i min egen boble. Hæ, sier de, har du ikke kjedet deg i hjel? Niks. Jeg har lest, gått tur, vært på biblioteket, sett filmer og spist akkurat når det passer meg. Selv når jeg har et alternativ, en invitasjon til et selskap, så kan jeg foretrekke å være alene. Før var jeg kanskje litt flau over det. Folk synes jeg var rar. Men nå er det flere og flere som synes det er kult. Hvert fall litt. EMO kultur er jo en stor del av vårt samfunn. På tross av sosiale medier, er vi mer alene enn noen gang før. Og det er det mange som ikke takler. Noen får panikk om de må være alene. Men jeg har helt roen.

Jeg kan til og med få latterkrampe helt alene.

Jeg liker folk, altså. Men andre mennesker kan noen ganger være slitsomt å forholde seg til. Man må lytte, småprate, bli enige og være hyggelig. Alt jeg er dårlig på. Da jeg var mindre husker jeg at mine foreldre var bekymret for meg. Hjelp, tenkte de, vi har fått en EMO-kid! Men sannheten var jo at jeg hadde det bra. Men de bare: kom deg ut. Vær sammen med folk. Men nå bestemmer jeg selv.
Noen ganger skjønner jeg ikke hva jeg bruker tiden til. Plutselig har hele dagen gått. Og det eneste jeg husker er at jeg kledde på meg og la merke til at det regnet.

Liker du å være alene?

Vist 2926 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Jepp! Liker veldig godt å være alene. Opp gjennom årene er det mange som har trodd jeg var litt rar, men etterhvert er det vel blitt mer aksept for at en kan være som en vil. Det skjer ikke like ofte, lenger, at jeg sier nei til avtaler, fordi jeg vet at jeg får mer enn nok tid for meg selv senere.

Det hjelper at venner har fått kjærester og familie. Da er de opptatt med sitt på sin kant.

Jeg tror jeg skrev ett innlegg en gang… http://sotengelen.wordpress.com/2011/10/14/skulle-onske/

Jeg elsker å være alene. Velger gjerne det selv om jeg har mulighet til å være sammen med andre. Jeg går gjerne og gjør ting alene også, synes ikke det er noe ubehagelig å gå på arrangementer alene. Må innrømme at det nok er litt gøyere å gå på konserter sammen med noen, men hvis ingen vil bli med, så stopper det ikke meg fra å dra. Jeg liker også folk, men det kan fort bli for mye. Da får jeg litt klaustrofobi.

Jeg har jo levd mye lenger enn deg, og sjølom jeg er sosial og liker meg blant venner og sammen med samboeren min, så er det helt herlig å kunne være alene innimellom, leser og maler og har det utmerket.Hadde en periode i livet (11 år) da jeg bodde her alene, og du var jeg “uteligger” på min veranda fra april-oktober, november. Kan ikke beskrives hvordan det var, må oppleves. Alltid frisk luft og gode dufter fra hagen, og jeg leste i sommernatta om jeg våknet litt, Hørte lyder fra fugler og andre dyr som pinnsvin og grevling f.eks. Jeg var friskere enn noensinne av forkjølelse og slikt. Følte meg ikke det spor “rar”, bare fornøyd

He he, jeg er sånn jeg og. Kommer sist og går først. Noen ganger blir jeg siste gjest også. Men jeg elsker å være alene. Om jeg ikke hadde valget derimot ville det nok forholdt seg annerledes. Fimt med folk, fint alene.

Stå på og lev ut dine egne valg!

God uke til deg!

Takk for kommentaren, Ellen! Den var god å få på nok en grå mandag.

Nyt tiden du er singel (om du er det..). Ikke lett å få litt alenetid med mann og barn skal jeg si deg..! ;) Angrer ikke på at jeg giftet meg og fikk barn altså! Æresord! Men man må planlegge alenetid – det skjer nemlig ikke av seg selv lenger. Så til helgen skal jeg på hyttetur – heeelt alene. Og snille mannen tar ungene (som er 1 og 3 år).

Forskjellen for mange (har jeg lest) er om de er ekstrovert eller introvert. Ekstroverte personer får energi av å være sammen med folk, mens introverte mennesker bruker energi sammen med folk, men får energi av å være alene. Sånn er jeg. :) Er jeg sliten bør jeg være alene, men har jeg masse energi er jeg klar for å være sosial! :)

Jeg er nok introvert. Takk for at du satte et så fint ord på det:) God hyttetur!

Nye bilder