Kafe Magnus

Den nye kafeen (med det kule navnet) åpnet like før jul og ligger i slukten mellom rådhuset og nye Gulating lagmansrett. Kafeen er oppkalt etter Magnus Lagabøte, som var konge av Norge i perioden 1263-1280. Tilnavnet «Lagabøte», det vil si «Lovforbedreren», fikk han fordi han «bøtte» på lovene i Norge.

Møte med navnebror. Jeg forhandlet meg (lett) frem til retten på gratis kaffe med påfyll.

Lunchtid er rushtid. Klokken 12.00 samles dommere, advokater, vitner, aktorer, tiltalte, protokollsekretærer og fornærmede over en kopp rettferdig kaffe. I tillegg er Rådhusansatte hyppige gjester. Og når retten stenger dørene kl 15.30, starter alkoholserveringen.

En skikkelig kafe har selvsagt ferske aviser og et stilfullt menykart.

Etter uker med steinharde forhandlinger er endelig DJ Geir Luedy booket til årets (tidligste) sommerfest. Lørdag 4. februar kl 20.00 fyller Magnus 1,5 måneder og inviterer deg til servering av små dyr fra havet og vin-smaking.

På veggen henger et fargerik kunstverk av Sarah Boardman Miller.

Publikum har adgang til å være til stede under rettsmøter. Besøk Gulating lagmannsrett og finn ut når det er åpent for gjester.

Kafe Magnus er åpen mandag-fredag 08.30-23-30 og lørdag 12-24. Søndag er hviledag.

Vist 635 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Stilig sted med velvalgt navn! :-)

Enig. Har du tenkt å besøke Magnus?

Neste gang jeg må i rettssak, kanskje? ;-)) Men det var en flott plassering, og en herlig oase sikkert for de som steller med tørr juss dagen lang. Vil ihvertfall si tvi-tvi til Magnus!!

Om ikke rettssak, så er kafe Magnus rett sted for å skvære opp med kjæreste, ha familieråd og ellers interne konflikter. Jeg kan love deg at det vil gå bra for Magnus (det kan du sitere meg på).

Nye bilder