UNDER 30 PÅ DNS

DNS vil ha flere ungdommer blant sitt publikum. Mange under 30 har aldri vært i teatret, mens noen går et par ganger i året. Hvorfor er publikummer flest kulturkjerringer på 40+? Selv er jeg kulturjente og går i teateret en sjelden gang. Da har jeg som oftest en stor opplevelse. Så hvorfor går jeg ikke oftere?

Det er ikke alltid repertoaret frister og altfor ofte svikter kvalitet og jeg klarer ikke indentifisere meg med forestillingene. Men viktigs av alt; prisen er for høy! Selv med studentrabatt har jeg ikke budsjett til å betale 150 kroner. Da velger jeg (som mange andre) heller en kinoforestilling. Kinoen lokker med aktualitet, store stjerner og god kvalitet. Billettprisene på DNS må bli billigere enn kinobilletten, for å vinne ungdommen. Eller hva med ungdomskort, slik de har på Nationaltheatret? Det er viktig med lav pris slik at ungdom tilvenner seg – for det krever litt trening å få utbytte av teateret. Kunstformen krever mer enn kino fordi man er deltakende. Når vi blir vi blir voksen og hektet, kan vi betale mer.

Mange ungdommer vet heller ikke hva teater er. Når en ikke har vært i teatret og opplevd magien, er det vanskelig å komme igjen. Når ungdom først har fått oppleve en god teateropplevelse, vil de trigges til nytt besøk. Særlig om billettprisen er overkommelig. Kanskje enaktere er en god ide for ungdom- tidlig på kvelden- kombinert med teatercafe før eller etter forestilling? Den fine kafeen i 2. etasje er vel til å brukes?

Jeg berømmer Agnete Haaland for sin ungdomssatsing. Jeg håper DNS vil klare å gjøre dørterskelen enda lavere. For teateret fortjener et ungt publikum. Tilslutt vil jeg oppfordre DNS til å komme seg på Twitter. Der møter dere mange potensielle publikummere!

Vist 1033 ganger. Følges av 9 personer.

Kommentarer

Enig at billettprisene på DNS er rimelig stive, har heller ikke alltid 300-400 kr å ta av lommeboka for teater liksom… Også i Oslo er teaterprisene rimelig stive. For det er virkelig mye jeg vil se, men en del jeg må stå over for å si det slik fordi det er for dyrt. De under 30 tilbudene er veldig greie, men da er jo det en billett til full pris og en til 150, og det gjelder jo ikke alle forestillingene;)

Hei Veronica!
Som du nevner, tilbudet “de under 30” er bra, men er ikke godt nok. Når teater er så dyrt føler jeg det blir eksklusiv underholdning, forbeholdt de rike og fornemme.
Tror du at du hadde gått mer på teater om det hadde vært billigere?
Hva synes du ellers om det du har sett?

Så spennande blogg! Gleder meg til å sjå litt meir her. Eg liker godt å gå på teater, men gjer det ikkje ofte nok. Eg tykkjer dette er eit godt tilbud.

Jeg jobber ved Nordland Teater. Jeg kan her nevne at Nordland Teater er med på Kulturkortet i Nordland. Det gir ungdom mellom 13 og 19 år mulighet til å se våre forestillinger til rimelige 50 kroner. Ungdommen er ei utfordrende gruppe å nå ut til, så her må vå være flinke med å treffe de på riktige arenaer og ha tilbud som treffer, engasjerer og berører. Vi har satset tungt på ei ungdomsrettet forestilling, Dødsforelska. Den hadde urpremiere 14. januar og er nå på turné. Fine publikumstall i Bodø, så får vi se. Vi får nok neppe fulle hus overalt, men håper dette bidrar til økt interesse for teater blant de unge. Vi har også gått ut med meget rimelig tilbud til skoler på dagforestillinger. Dødsforelska kan leses mer om "HER"http://www.nordlandteater.no/forside/forestillinger/article/urpremiere-14-januar-2012-i-bodoe-kulturhus-doedsforelska/

Og her et videoutdrag:

Utdrag fra prøvene med Dødsforelska from nordlandteater on Vimeo.

Og en promo:

DØDSFORELSKA from nordlandteater on Vimeo.

Dette er ein lite sakleg til innlegget: min kjærast heiter Erick og eg veit at du veit kven han er! Hoho
Eg diggar eigentleg bloggen din sånn btw. Og diggar namnet ditt.

Så innlegget i BA, god fremstilling av saken. Synes det er rart at studentrabatten ikke gir en billigere billettpris enn 150 kroner, noe må gjøres med det!
(Liker begge sine navn.)

Hehe, glemte helt å skrive det! Men tilbudet er på coop hypermarked :)

Gå heller på standup for 130 grunker på Ricks :D

Fredag 13. januar hadde Johanne Magnus et innlegg i Synspunkt-spalten om hvordan man skal få ungdom til å gå i teateret. Her er teatersjef Agnete G. Haalands svar som sto på trykk i BA torsdag 19. januar:

Kjære Johanne Magnus. Tusen takk for en kjempefin tilbakemelding og innspill i BA i forbindelse med hvordan vi kan få flere unge til å oppleve teater på DNS. Dette er noe vi jobber med hver dag, for vi ønsker genuint å lage scenekunst som både er aktuelt og engasjerende for unge mennesker.

Derfor tilbyr vi nå alle under 25 år billetter til alle voksenforestillingene for 150 kroner.

Det er leit at dette er for dyrt for studenter, for målet vårt er å være så nær en kinobillett i pris som vi kan klare. I tillegg til studentprisen har vi også et tilbud til alle under 30 år, hvor DNS gir deg muligheten til å dele en god teateropplevelse med en venn til kun kroner 50. Det vil si at alle som er under 30 år kan gå to stykker sammen på en forestilling for kun 200 kroner. Og det er billig!

Vi håper Under 30?ordningen med vennebillett til kun 50 kroner kan være en måte for teaterinteressert ungdom å introdusere teatret for venner som ikke har tradisjon for å bruke teatret.

Når det gjelder Twitter, så jobber vi med hvordan vi best mulig kan kommunisere også på den sosiale plattformen. Vi har hittil ikke etablert oss med en Twitter-konto fordi vi må være sikre på at vi har ressurser til å betjene den med kontinuerlige tilbakemeldinger.

Men du er hjertelig velkommen til å følge oss på facebook.com/teateret.

Velkommen til masse strålende teateropplevelser i 2012!

Beste hilsen teatersjef Agnete G. Haaland

Den Nationale Scene
Takk for langt og skikkelig svar i BA og her på bloggen min.
Jeg gleder meg stort til å se Mor Courage på lørdag!

Nye bilder